Wat is de prijs van een spanplafond?

Je denkt erover een spanplafond aan te laten brengen en bent benieuwd wat de prijs hiervan is. Dan is het goed om eerst duidelijk te hebben wat een spanplafond nu precies is. Een spanplafond is een plafond bestaande uit een kunststof doek dat onder het bestaande plafond wordt gespannen. Het aanbrengen kan snel en is vaak binnen één dag gedaan. Voor het aanbrengen van een spanplafond hoeft geen grootschalige verbouwing van de ruimte plaats te vinden, noch hoeven er sloopwerkzaamheden te worden verricht. Het oude plafond blijft immers in tact, er wordt alleen een nieuw plafond onder gehangen. Om deze redenen is het laten aanbrengen van een spanplafond vaak goedkoper dan het laten zetten van een geheel nieuw stucplafond of een systeemplafond.

Afwijkende kleuren of prints zijn mogelijk

De prijs van een spanplafond hangt af van de oppervlakte van de ruimte waar het plafond in moet komen. Ook hangt het af van je wensen. Wil je bijvoorbeeld een standaard wit plafond of wil je het plafond in andere kleur of zelfs in een print? Dat maakt vanzelfsprekend uit in de prijs die je betaalt. Naast kleur en ontwerp hangt het er ook vanaf of het plafond in een standaard vorm wordt geplaatst, of dat gekozen is voor een afwijkende vorm, bijvoorbeeld een ronde verlaging in de kamer die middels een spanplafond wordt aangebracht.

Prijs per vierkante meter van een spanplafond

Zoals gezegd hangt de prijs van een spanplafond samen met meerdere factoren. Het is daarom ook lastig om een prijsopgaaf te geven en je doet er goed aan om een offerte aan te vragen, als je erover nadenkt een spanplafond te laten aanbrengen. Op die manier weet je precies wat een plafond dat voldoet aan jouw specifieke wensen, je gaat kosten. Gemiddeld genomen zitten de prijzen tussen de zeventig en honderd euro. Let wel, dit is een richtprijs.

Een goede investering op meerdere fronten

Een spanplafond is, ongeacht de prijs die al laag is in vergelijking met andere plafonds, sowieso een goede investering. De plafonds zijn onderhoudsarm, overschilderbaar en ze gaan lang mee. Voor het geld dat je uitgeeft aan een spanplafond, investeer je daarnaast niet alleen in de uitstraling van de ruimte, maar ook kunnen spanplafonds energiebesparend werken.