Waaruit bestaan payroll tarieven?

Document report or business management concept: Businessman manager hands holding pen for reading, signing paperwork near payroll salary binder, summary report HR-human resources business bookkeeping

Payroll voor betaalbare tarieven

Payroll levert u als ondernemer veel voordelen op. Niet alleen bespaart u zich veel tijd door het uitbesteden van de arbo-, loon- en personeelsadministratie u zegt ook gedag tegen het werkgeversrisico. Al deze verplichtingen zijn vanaf dat moment namelijk voor het payrollbedrijf. U vraagt zich op dit punt waarschijnlijk af wat de tarieven zijn hiervoor? Daar vertellen we u in dit blog meer over. Lees dus snel verder.

Sta stil bij de personeelskosten

Dat een payroll bedrijf u als ondernemer veel voordelen biedt, staat natuurlijk buiten kijf. Het is uiteraard wel belangrijk dat u de voordelen afweegt tegen de kosten en dat u deze vergelijkt met de payroll tarieven. Daarvoor moet u een goed beeld hebben van de personeelskosten. Deze bestaan uit:
  • het nettoloon;
  • de loonheffing;
  • verzekeringspremies;
  • reserveringen;
  • en de pensioenafdracht.
Bij het loon komt ook nog het vakantiegeld van 8% en, als die er is, heeft u ook te maken met de cao van uw branche.

De juiste keuze

Als u de bovenstaande kosten op een rijtje heeft, kunt u een goede vergelijking maken. U weet dan immers wat een werknemer ook echt kost in de praktijk. Door duidelijk te krijgen wat de werknemerskosten zijn en wat de payroll tarieven zijn, kunt u de juiste keuze voor uw bedrijf maken. Een goed payroll bedrijf zal al deze kosten netjes en overzichtelijk voor u op een rijtje zetten. U heeft dan duidelijk wat een werknemer kost en hoe zich dit verhoudt met een payrollconstructie. Dit zal vaak niet verschillen met uw huidige personeelskosten. Omdat u ook geen werkgeversrisico meer loopt, is payroll voor u en andere werkgevers vaak een rendabele optie.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hou ons blog goed in de gaten.