Terreinbeveiliging? Hoe doe je dat op z’n best?

Terreinbeveiliging? Hoe doe je dat op z'n best?

Zo beveilig je het beste je terrein

Heb je een eigen terrein zoals een bouwterrein of een bedrijventerrein? Dan wil je natuurlijk dat dit terrein veilig is tegen ongewenste bezoekers en ander onheil. Vooral als de dagen korter beginnen te worden, grijpen inbrekers relatief snel hun kans om een terrein op te komen en daar waardevolle spullen van mee te nemen. Terreinbeveiliging is dus essentieel hierin. Terreinbeveiliging? Hoe doe je dat op z’n best? In dit blog krijg j een paar handige tips van ons.

Terreinafbakening

Als eerste is het voor optimale terreinbeveiliging essentieel dat er goede terreinafbakening is. Door je terrein af te bakenen met goed hekwerk en bedienbare pollers zorgt u ervoor dat ongenode gasten niet zomaar je terrein opkomen en er met allerlei spullen weer af kunnen.

Goed hang-en-sluitwerk

Als tweede is goed hang-en-sluitwerk ook erg belangrijk. Je kunt wel een goed hekwerk hebben met civiele pollers, maar als je hek niet goed op slot kan, heeft het hek meteen weinig nut. Zorg dus dat er goede sloten op zitten met de juiste keurmerken. Zo zorg je ervoor dat je hekken en poorten niet zo eenvoudig opengebroken kunnen worden.

Cameratoezicht

Voor elk bedrijf en voor elk terrein is cameratoezicht bijna niet meer weg te denken voor een optimale veiligheid. Door camera’s structureel en op de juiste plekken op te hangen, zorg je ervoor dat inbrekers je terrein direct minder aantrekkelijk vinden als potentiële plek om in te breken. Cameratoezicht heeft namelijk een erg afschrikwekkend, en daarmee goed, effect.

Verlichting

De meeste inbraken vinden nu eenmaal in het donker plaats. Dat is ook niet zo vreemd want in het donker word je nu eenmaal minder snel gezien. Daarom is het aan te raden om je terrein ’s nachts goed te verlichten. Op die manier laten ongewenste gasten jouw terrein eerder links liggen en gaan ze eerder voor een onverlichte plek. Zijn er omwonenden waar je rekening mee moet houden? Dan kun je ook voor een bewegingsmelder gaan.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Hou dan zeker ons blog goed in de gaten.