Hoe plaats je een betonnen keerwand?

Het plaatsen van een keerwand kan een heel karwei zijn. Vooral als je het zelf moet doen. Hou daarom rekening met de volgende dingen.

Maak er wat moois van

Een betonnen keerwand ziet er op het eerste gezicht misschien niet mooi uit, maar je kunt er altijd zelf nog wat van maken. Een keerwand hoeft namelijk niet perse van één kleur beton te zijn. Ze zijn namelijk vaak in meerder kleuren te verkrijgen. Hierdoor kun je als je deze gebruikt voor in je tuin, een patroon maken zodat het er nog beter uit ziet.

Ingraven

Als je een keerwand wilt plaatsen is het handig om deze ook in te graven. Hierdoor staat hij een stuk steviger. Zorg bij het ingraven dat je de betonnen keerwand wel recht neer zet. Gebruik dus ook een waterpas als je hem neer gezet hebt. Dit ziet er meteen ook een stuk beter uit en dan is jouw keerwand ook een stuk effectiever.

Waterafvoer

Voordat je een betonnen keerwand plaatst is het belangrijk om ook rekening te houden met het afvoeren van het water. Het is namelijk niet de bedoeling dat het water zich gaat verzamelen door het hoogteverschil.